Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludost bez granica

U BiH ljudi zbog Pokemona počeli ulaziti i u minska polja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Globalni fenomen igre Pokemon Go u Bosni i Hercegovini dobio je bizarnu dimenziju jer tamošnji igrači, grozničavo tragajući za virtualnim stvorenjima, doslovno riskiraju život.

Humanitarna organizacija Posavina bez mina upozorila je kako dobija sve više obavijesti da igrači ulaze i u minska polja ignorirajući jasno istaknuta upozorenja kako je to opasno po život, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mora skupit sve 'Hodam istim ulicama i sve mi je dosadno. S pokemonima imam razlog hodati sve dalje i dalje' Slika nije dostupna Smrtonosna minska polja Razminirati treba još područje dvostruko veće od Korčule

“Mole se građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove opasnosti od mina i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, upozorenje je objavljeno na Facebook stranici ove organizacije iz Brčkog.

U BiH je najviše mina u Europi, što je posljedica rata vođenog od 1992. do 1995. godine. Prema posljednim podacima Središta za uklanjanje mina BiH, više od 1100 četvornih kilometara, odnosno 2,3 % teritorija BiH, smatra se minski sumnjivim površinama. Takvo stanje izravno ugrožava sigurnost više od 545 tisuća osoba, što je 15 posto ukupnog stanovništva BiH.

Od 1996. godine od mina postavljenih tijekom rata u BiH su poginule 604 osobe. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene