Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Liječnik sakrio tijelo žrtve Srebrenice: "2012. zakopao ju je u dvorište, a potom je preko nje izgrađena i fontana"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Posmrtni ostaci jedne žrtve Domovinskog rata ekshumirani su u dvorištu Nebojše Mraovića u Brčkom. Protiv njega je pokrenuta istraga.

Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH) objavio je da su nekompletni posmrtni ostaci ekshumirani u srijedu u dvorištu kuće Nebojše Mraovića, a pretpostavlja se da se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti, najvjerojatnije s područja Srebrenice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izbori su sve bliže Plenković hvalio Vladu, sasuo kritike na račun političkih protivnika: ''Vidi se trend smanjenja cijena. Oporba je jalova, lijepi etikete''

"Prema tim informacijama, posmrtni ostaci žrtve doneseni su u Brčko, neposredno nakon rata, a 2012. godine su zakopani i skriveni ispod fontane u privatnom dvorištu, najvjerojatnije je to učinio vlasnik parcele. Zbog toga slučaja otvorena je i istraga nadležnog tužiteljstva", navode iz Instituta, prenosi Detektor.ba.

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla radi daljnje obrade, te izuzimanja uzoraka s ciljem utvrđivanja identiteta DNK metodom. Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta, rekla je da se radi o ljekaru Mraoviću, koji je zapravo ortoped.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva Nakon zajedničkoga govora VIDEO Biden se ponovno izblamirao: Brojnim gafovima iznervirao predsjednika Brazila

"Prema informacijama kojima mi raspolažemo, zapravo su ti posmrtni ostaci doneseni na područje Srebrenice 1997. godine i navodno je gospodin Mraović proučavao te posmrtne ostatke, a 2012. ih je zakopao u svoje dvorište, a potom je preko njih izgrađena i fontana", objasnila je Fazlić.

Dodala je da se na području Brčko distrikta još uvijek traga za posmrtnim ostacima 100 osoba te podsjetila da je posljednja ekshumacija bila prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Investicijska prijevara Mislila da trguje naftom pa ostala bez više od 67.000 eura

Iz Državnog tužilaštva priopćeno je da je stručni suradnik u Posebnom odjelu za ratne zločine koordinirao proces ekshumacije na području Brčkog, na lokalitetu dvorišta u mjestu Srpska Varoš, u kojem su pronađeni posmrtni ostaci jedne muške osobe. Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvi bošnjačke nacionalnosti s područja Srebrenice, nestaloj 1995. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene