Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto

VIDEO Lažni 'liječnik' 200 osoba zarazio HIV-om, no oni ga brane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljani su stali uz liječnika, pa čak i obitelj u kojoj je 16 članova zarazio HIV-om.

Dvjesto osoba među kojima i 12 djece zaraženo je virusom HIV-a u jednom selu u Kambodži. Krivac je liječnik bez licence, Yem Chrin, koji je seljane 'liječio' 20 godina. Uhićen je, a priznao je kako bi igle i šprice koristio više puta.

Među zaraženima su, primjerice, i 16 članova jedne obitelji. Da nešto nije u redu u siromašnom selu Roka, čiji stanovnici žive isključivo od proizvodnje riže, saznalo se prošle godine kada je slučajnim testom HIV otkriven kod jedne trudnice. Kada je za nekoliko tjedana u bolnicu stigla i druga, svi stanovnici sela pozvani su na testiranje, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

Medicinska sestra širi HIV?

Yem Chrin je nakon pada komunističkog režima Crvenih Kmera 1979. radio u izbjegličkom logoru kao njegovatelj. No, on nikada nije završio medicinu niti je imao licencu. Seljani su to znali, ali bili su sretni kada bi im došao pomoći i ako nisu imali novaca da mu plate.

Nesavjesni liječnik čeka suđenje, a seljanima, koji su sada još više izolirani i žive u velikom strahu, dobili su lijekove. I usprkos tome što ih je zarazio opsanim virusom, mnogi su i dalje uz Yem Chrina.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene