Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombe svakih 20 minuta

Libija: Vojska bombardira gradove, piloti zbog toga bježe na Maltu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neredi i prosvjedi u Libiji ne jenjavaju i al Jazeera javlja o 300 mrtvih, na internetu je izašla snimka eksplozije u Tripoliju.

Na snimci se vidi kako nakon pucnjave dolazi do eksplozije nasred ulice glavnog libijskog grada. Jedan stanovnik kazao je al Jazeeri kako libijski ratni zrakoplovi bacaju bombe po cijelom Tripoliju. 'Ono što svjedočimo ovih dana je nezamislivo. Ratni zrakoplovi i helikopteri bacaju bombe jednu za drugom i mnogo je mrtvih', kazao je Adel Mohamed Saleh koji sebe naziva aktivistom.

Pročitajte i ovo Bombardiranje u Rafi Grad Rafah Novo bombardiranje u pojasu Gaze: "Izrael nam je uputio upozorenje, nastao je kaos" Ilustracija žestok udar Ukrajinci gađali ruski poligon, poginulo najmanje 60 ljudi?

>> VIDEO: Gadafijevo obraćanje narodu

Također je kazao kako su bombe prvi put pale tijekom pogrebne procesije. 'Svakih 20 minuta padne bomba i svi smo u opasnosti', kazao je. Službene potvrde o bombardiranju Tripolija nema, no aktivist Fathi al-Warfali, član organizacije 'Istina i pravda' kaže da su i oni čuli slična izvješća. 'Vojni zrakoplovi napadaju civile i prosvjednike u Tripoliju i narod je prestravljen. Gdje je UN, gdje je Amnesty International sad?', pita se aktivist.

Gadafijev sin - Bombardiramo oporbu

Da su zrakoplovi sijeli smrt po ulicama opovrgnuo je sin Moamera Gadafija Saif al-Islam koji tvrdi da su letjelice bombardirale vojne baze oporbe. No, da to nije istina potvrđuje i nekoliko veleposlanika koji su se okrenuli protiv Gadafija i tvrde da su se ubijali civili. Visoki povjerenik UN-a Navi Pilay upozorio je kako učestali napadi mogu dovesti do 'značajnih kršenja ljudskih prava' te je pozvao na međunarodnu istragu. Stanovnici grada Tajure, istočno od Tripolija javljaju kako na ulicama još leže leševi stradalih u sukobima.

Također, dva libijska borbena zrakoplova i dva civilna helikoptera neočekivano su sletjeli jučer na Maltu. Prema pisanju lokalnih medija, dvojica vojnih pilota tvrde da su pobjegli iz zemlje jer se od njih tražilo da bacaju bombe na civile u Benghaziju. Piloti su zatražili politički azil.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene