Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen i za silovanje

SKANDAL KULMINIRA Lažni prevoditelj znakovnog jezika optužen je za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička stranica eNCA donosi nove detalje oko lažnog prevoditelja za gluhe na komemoraciji za Nelsona Mandelu.

34-godišnji Thamsanqa Jantjie, optužen je za ubojstvo 2003. godine, a kako je slučaj završio nije poznato jer je, kako piše eNCA, sudski spis misteriozno prazan.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Međunarodni sud pravde Konvencija o genocidu Južna Afrika optužuje Izrael za genocid nad Palestincima pred UN-ovim sudom: "To je vidljivo iz načina na koji se vodi napad"

Muškarac koji je cijelom svijetu postao poznat kao 'lažni prevoditelj' koji je na komemoraciji Nelsonu Mandeli stajao tik do najmoćnijih svjetskih državnika, među kojima je bio i američki predsjednik Barack Obama, koji je jedan od najštićenijih ljudi na planeti.

Thamsanqa Jantjie je sam priznao da boluje od shizofrenije. Sada je otkriveno da je u razdoblju od 1994. do 2003. godine optužen za silovanje, krađu, provalu u kuću, uništavanje imovine, ubojstvo, pokušaj ubojstva i otmicu. Brojne su optužbe protiv njega odbačene, navodno jer nije bio sposoban za suđenje.

Poznato je samo da je zbog krađe osuđen na tri godine zatvora, ali nema podataka da je u zatvoru ikada i bio. Jantjie je odbio komentirati navode, a vlasti nisu ni potvrdile ni odbile navode o optužbama protiv prevoditelja.

SKANDAL NA STADIONU 'Halucinirao sam i čuo glasove, ništa nisam mogao napraviti'

Podsjetimo, Jantjie je na komemoraciji Nelsonu Mandeli bio u ulozi prevoditelja znakovnog jezika. No već tijekom njegovog navodnog prevođenja svima koji poznaju znakovni jezik gluhih postalo je jasno da njegovo, kako su ga nazvali, 'mlataranje rukama' nema veze s prevođenjem. Kasnije je muškarac sam objasnio medijima da boluje od shizofrenije, te da je tijekom komemoracije imao napadaj i da je čuo glasove u glavi. Zbog toga je, kako je objasnio, krivo pokazivao znakove.

Ostalo je nepoznatokako je ušao na stadion gdje je stajao u neposrednoj blizini svjetskih državnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene