Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovara se o idućim koracima

Kruzer počeo kliziti, potraga za nestalima opet obustavljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske spasilačke ekipe obustavile su danas potragu za nestalima na brodu Costi Concordiji pošto je nasukana olupina ponovo počela kliziti, rekao je glasnogovornik spasilaca Luca Cari, a prenijela je agencija Reuters.

Cari je rekao da će spasioci održati kratak sastanak kako bi procijenili stanje i razgovarali o idućim koracima. Dodao je da ne može reći koliko se brod pomaknuo. More oko otoka Giglije, gdje se brod nasukao prije tjedan dana, bilo je u petak uzburkano, a vremenske prognoze najavljuju pogoršanje tijekom dana.

Kompanija Carnival Corp. u čijem je vlasništvu i 'Costa Cruisers' najavila je izmjenu sigurnosnih propisa na svojim kruzerima kako se ovakve nesreće više ne bi dogodile.

Pročitajte i ovo Ilustracija odbile ga dvije luke Kruzer s 3000 putnika u karanteni: Strahuje se od opasne zarazne bolesti - plave smrti Ilustracija crni praznici Užas na kruzeru! Putnici ispričali kako je izgledala drama koja je uslijedila: "Odmah sam osjetio mučninu u želucu"

Ronioci su prije obustave potrage pretraživali potopljeni dio nasukanog talijanskog kruzera Costa Concordia. Na snimci, koju je objavila talijanska policija, može se vidjeti kako ronioci baterijama osvijetljavaju mračno područje potopljenog dijela nasukanog kruzera kraj otoka Giglio.

>> Kapetan u vrijeme nesreće zavodio misterioznu plavušu

Prikazano je sidro kruzera, veliko zvono s palube i donji dio broda. Spasioci su se tijekom potrage za nestalima koristili manjim eksplozijama kako bi si probili put. Prema službenim izvorima potraga će trajati 'koliko god će biti potrebno'.

No, ronioci vode bitku s vremenom jer se očekuje pogoršanje vremenskih uvjeta, a ekipe se pripremaju na na ispumpavanje goriva kako bi se spriječila ekološka katastrofa, javlja Reuters. Od nasukavanja 114.500 tona teškog kruzera prošlo je tjedan dana, a nade za još preživjelih imaju samo oni najoptimistični. Na kruzeru je u vrijeme nesreće bilo 4.200 ljudi i članova posade, poginulo je njih 11, a nestalima se smatraju 24 osobe. (Hina/ A.E.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene