Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li shvatio?

Krenula su šuškanja: Čega se to Kim Jong Un boji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O njegovim potezima uvijek se priča, ali ovi posljednji pokrenuli su šuškanja...

Kim Jong Un prvo je otkazao put u Moskvu koji je trebao biti njegov prvi službeni posjet nekoj stranoj zemlji, a potom je i pogubio svog šefa obrane Hyon Yong-chola jer je, navodno, zaspao tijekom sastanka s Izvrsnim vođom.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Upravo zbog ta dva poteza počelo se spekulirati o ranjivosti Kim Jong Una i cijelog vrha Sjeverne Koreje. Postavlja se pitanje, čega se Kim boji? Je li shvatio da se ne može više osloniti na mit o svojoj obitelji kako bi zadržao legitimitet.

Nema tolerancije: Zbog ovih 20 'zločina' u Sjevernoj Koreji gubi se glava

Nakon tri godine vladavine stručnjaci smatraju kako je Kimov autoritet doveden u pitanje. 'Čini se kako iznutra ne postoji nikakvo poštovanje prema Kim Jong Unu, što se tiče visoek i srednje razine politike', rekao je Michael Madden, član thinktanka '38 North'.

Sjetimo li se kako je Kim dao pogubiti ujaka, lako je za povjerovati da i Hyon Yong-chol nije pokazivao preveliko poštovanje prem Izvrsnom vođi te ga je to stajalo života.

Jer postalo je višo no jasno da je kult ličnosti jedino što Kim Jong Un želi graditi u svojoj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene