Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija se ograđuje

Kremlj odbacuje tvrdnje da ima kompromitirajuće informacije o Trumpu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u srijedu objavio kako su tvrdnje da ruski dužnosnici imaju kompromitirajuće informacije o novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu "potpuna besmislica".

Američki dužnosnici u utorak navečer objavili su kako su četiri američke obavještajne agencije prošlog tjedna Donaldu Trumpu pokazale tajne dokumente koji su uključivali nepotvrđene tvrdnje da ruski obavještajci imaju komprimitirajuće informacije o njemu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan" Donald Trump plati pa ćeš dobiti Trump nakon bijesnih reakcija NATO-a: "Učinio sam Savez jakim dok sam bio predsjednik"

"Kremlj nema kompromitirajuće informacije o Trumpu", odbacio je u srijedu te informacije glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, nazvavši taj dokument prijevarom koja je smišljena kako bi se dodatno pogoršali odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije.

Peskov je odbacio i tvrdnje da je on osobno bio uključen u rusku kampanju kojom se htjelo diskreditirati poraženu kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

"Na to morate reagirati s određenim humorom, no tu postoji i tužna strana. Stvara se histerija kako bi se održao politički lov na vještice", smatra ruski glasnogovornik.

Istaknuo je kako bi nove američke sankcije ruskom naftnom i plinskom sektoru štetile Rusiji, bilateralnim odnosima i svjetskom gospodarstvu. Ruski energetski sektor bi definitivno dobio odštetu ako bi se takve sankcije provele, smatra Peskov.

Osvrnuo se i na Trumpova kandidata za državnog tajnika Rexa Tillersona kojega će u srijedu saslušati američki parlament, nazvavši ga konstruktivnom osobom koja je spremna slušati, ali koja će biti i čvrst rukovoditelj.

Kremlj ne zabrinjavaju izvještaji da će Tillerson na saslušanju izjaviti da Rusiju smatra prijetnjom, tvrdi Peskov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene