Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U KOORDINACIJI SA SAD-om

KREĆE NAPAD NA SRCE KALIFATA Trideset tisuća boraca u jurišu na Raku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raka je danas praktički glavni grad takozvane Islamske države, U ofenzivi neće sudjelovati turske snage, dogovoreno je sa saveznicima.

Arapsko-kurdske snage uz podršku Washingtona pokrenule su danas ofenzivu za koju je mobilizirano 30.000 boraca radi zauzimanja Rake, de facto glavnog grada skupine Islamska država (ISISI) u Siriji.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

"Počinje velika bitka za oslobođenje Rake i okolice", rekla je Džihan Šeik Ahmad, glasnogovornica Sirijskih demokratskih snaga (SDF) na tiskovnoj konferenciji u Ain Isi, gradu udaljenom pedesetak kilometara od uporišta džihadista.

Dopisnik agencije France Presse, koji je nazočio konferenciji za novinare, vidio je više desetaka naoružanih boraca u vozilima koja su se kretala prema fronti.

"Raku će osloboditi njezini sinovi i arapske, kurdske i turkmenske frakcije, borci junaci pod stijegom SDF-a, uz aktivno sudjelovanje Postrojbi za zaštitu kurdskog naroda (YPG) u koordinaciji s međunarodnom koalicijom koju vode Sjedinjene Države", navodi se u priopćenju SDF-a.

Arapsko-kurska koalicija tvrdi da se dogovorila sa Sjedinjenim Državama da Turska ne sudjeluje u ofenzivi.

"Sirijske demokratske snage su se definitivno složile s međunarodnom koalicijom da Turska, i pobunjenici koji su im saveznici, neće sudjelovati u ofenzivi na Raku", rekao je glasnogovornik SDF-a Talal Sello.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je 27. listopada da će se vojne operacije koje Turska vodi na sjeveru Sirije proširiti na Raku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene