Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica protiv 'marionetske' države na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako kosovski Albanci jednostrano proglase neovisnost, postat će jasno da je NATO bombardirao Srbiju kako bi stvorio marionetsku državu u kojoj bi ta vojna alijansa bila vrhovno tijelo vlasti, izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

'Odluči li SAD da albanski separatisti proglase jednostrano neovisnost, onda će postati potpuno jasno zašto je NATO bombardirao Srbiju i zašto su potom NATO snage došle na Kosovo. Osnovna svrha je stvoriti marionetsku NATO državu u kojoj bi, kako je određeno u Aneksu 11 Ahtisaarijeva plana, konačno i vrhovno tijelo vlasti bio NATO pakt', izjavio je Koštunica, reagirajući na američki prijedlog 'nadzirane neovisnosti', koja je po njemu nemoguća, jer su nadziranje i neovisnost pojmovi koji se međusobno isključuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koštunica pozvao stranke na jedinstvenu državnu i nacionalnu politiku Slika nije dostupna NATO tvrdi da ima mandat ostati na Kosovu

Srbija je odlučila 'razotkriti i suprotstaviti se tom nasilju i
zajedno s Ahtisaarijevim planom odbaciti i marionetsku NATO državu'.

'Za Srbiju postoji Rezolucija 1244 o Kosovu, postoji Povelja
Ujedinjenih naroda i postoji Ustav Srbije, što sve jamči da je
pokrajina Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi dio Srbije', naveo je Koštunica.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Tom Casey izjavio je prije nekoliko dana kako SAD smatra da u rješavanju pitanja statusa Kosova treba ići prema planu Marttija Ahtisaarija, uključujući i nadziranu neovisnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene