Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovina organa

Kosovo: EU spremna pokrenuti istragu o bilo kojoj osobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU je spreman pokrenuti istragu o bilo kojoj osobi na Kosovu ukoliko bude dovoljno dokaza koji upućuju na njezine eventualne zločinačke aktivnosti, izvijestila je glasnogovornica visoke predstavnice EU-a, Maja Kocijančič.

'Pokrenut ćemo istragu protiv bilo koga, ukoliko bude dovoljno dokaza da je određena osoba počinila teške zločine', rekla je Kocijančič. Ime kosovskoga premijera Hashima Thacija spominje se u nedavnom izvješću Vijeća Europe o trgovini organima u Albaniji tijekom i nakon sukoba sa Srbijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju"

>> Thaci tuži izvjestitelja Vijeća Europe zbog klevete

Parlamentarna skupština Vijeća Europe u utorak je u Strasbourgu usvojila odluku kojom se od Albanije i kosovskih vlasti traži da provedu ozbiljnu istragu o navodnoj trgovini organima. Prema spomenutom izvješću, Thaci je jedna od najutjecajnijih osoba kada je riječ o organiziranom kriminalu na Kosovu. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene