Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznos nepoznat

Kinezi kupili jedan od najvećih vinograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vinograda u okolici Bordeauxa, ulagači iz Kine, najvećeg potrošača vina u svijetu, potpisali su ovih dana prvi ugovor o kupnji vinograda u Languedocu, na jugu Francuske, među najvećima u toj zemlji, doznaje se u petak od njihova agenta.

Chateau de La Bastide u općini Escales, blizu Narbonnea, nedaleko od španjolske granice, kupila je za još nepoznat iznos tvrtka HBC International Wine Assets Management sa sjedištem u Pekingu i u Hong Kongu.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Požar u Francuskoj uništeno 16 kuća VIDEO Dramatične scene: Vatra guta najpoznatiju vinsku regiju na svijetu

Ugovor o kupnji vinograda koji se prostire na 200 ha, usred bregovitog predjela Corbieresa, potpisao je glavni direktor HBC Internationala Min Yu. Pregovori o toj akviziciji trajali su više od godinu dana. Min Yu je poznat kao velik ljubitelj vina i iskusan poslovni čovjek, rekla je Nantin Gao u telefonskom razgovoru za AFP.

Ovo je prvi put da su Kinezi pokazali zanimanje za ovaj kraj u kojemu su mnogi vinogradi u lošem stanju. Chateau La Bastide, gdje su prvi trsovi zasađeni u 18. stoljeću, svake godine proizvodi 300.000 do 400.000 butelja, gotovo u cijelosti namijenjenih izvozu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene