Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naglo povećanje

Kina: Za deset godina na cestama i do 200 milijuna vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj automobila na kineskim prometnicama za deset će se godina popeti na 200 milijuna, po izjavi čelnika ministarstva industrije koju prenose kineski mediji.

Koncem 2009. godine broj automobila, kamiona i autobusa u Kini iznosio je 76,2 milijuna. Kina je iste godine postala najveće svjetsko tržište automobila, sa 13,64 milijuna prodanih vozila.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

Da bi ublažila problem energetske opskrbe i onečišćenja zbog naglog povećanja broja automobila, apsolutni prioritet mora biti razvoj ekonomičnih motora i alternativnih oblika energije, istaknuo je Wang Puchang, zamjenik ministra za industriju i informacijske tehnologije, prenosi China Securities Journal.

Prodaja automobila koja je između travnja i srpnja doživjela lagan pad, u kolovozu je ponovo porasla zahvaljujući novim subvencijama za ekološke automobile.

>> VIDEO: Kolona od 10.000 vozila trajala devet dana

Neki kineski gradovi i prometnice već i s postojećim brojem vozila kronično pate od prometnih zastoja, što povećava onečišćenje okoliša. Ispušni plinovi su najveći izvor onečišćenja zraka u gradovima, veći od industrije, rekao je visoki dužnosnik ministarstva okoliša Liu Ziquan, a prenijeli su mediji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene