Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada napetost

Kina Sjevernoj Koreji predlaže hitne konzultacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je predložila održavanje hitnih konzultacija.

Predlaže se da se konzultacije održe početkom prosinca i da u pregovorima zemalje koje sudjeluju i u pregovorima šestorice o sjevernokorejskom nuklearnom programu (obje Koreje, SAD, Japan, Rusija i Kina), dok vlada visoka napetost na korejskom poluotoku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni vrh na nogama zbog Kosova Srbija hitno pozvala diplomate iz Skoplja u Beograd: "Protiv Srbije je izvršeno obavještajno djelovanje" Slika nije dostupna Ustrajat će na tome Predsjednica Republike: Tko želi mandat, mora donijeti potpise potpore

>> Započele vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje

>> Novi sukob dvaju Koreja mogao bi biti strašniji od Korejskog rata

Kina 'nakon zrelog razmišljanja predlaže održavanje hitnih konzultacija među šefovima izaslanstava za pregovore šestorice početkom prosinca u Pekingu radi razmjene stajališta o temama koje trenutno izazivaju veliku zabrinutost', izjavio je Wu Dawei, šef kineskog izaslanstva na pregovorima o prekidu sjevernokorejskog nuklearnog programa.

'Međunarodna zajednica, posebice partneri pregovora šestorice, duboko je zabrinuta' zbog napetosti na korejskom poluotoku, dodao je Wu pred novinarima, pet dana nakon što je Pjongjang bombardirao južnokorejski otok Yeonpyeong što je izazvalo negodovanje i rasplamsavanje napetosti. Sjedinjene Države i Južna Koreja u nedjelju su započele zajedničke vojne vježbe u Žutom moru. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene