Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat protiv pirata

Kina će poslati ratne brodove na somalijske pirate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će poslati ratne brodove u vode kod Somalije i tako se uključiti u međunarodne napore u borbi protiv pirata, priopćilo je u kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

'Kina poduzima aktivne pripreme za slanje ratnih brodova u Adenski zaljev', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Liu Jianchao.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Slika nije dostupna NATO šalje brodove za borbu protiv pirata

Brodovi NATO-a započeli su operacije suzbijanja piratskih aktivnosti kod somalijske obale krajem listopada, ali nisu uspjeli zaustaviti široko raspostranjenu piratsku mrežu u tim vodama, a sada se i druge zemlje uključuju u tu akciju. 

>> Kineski brod spašen od napada pirata

>> Dopušten progon somalskih pirata

>> NATO završava misiju protiv pirata

Multilateralne snage spasile su kineski brod, Zhenhuu 4, od somalijskih pirata u srijedu.

Pirati djeluju u Adenskom zaljevu i Indijskom oceanu kod obale Somalije i postali su veliki problem jer je otimanje brodova povećalo troškove osiguranja i prisililo brodove da se preusmjere na alternativne pomorske putove.

Kineske novine pišu da će Kina poslati tri broda u Somaliju kako bi spriječila daljnje napade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene