Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa i njegova podmornica

Kim Jong Un opet pokazao da je glavni baja u selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je u subotu na istočnoj obali zemlje uspješno testirala podvodni balistički projektil, koji bi, ako je istina, ukazivao na napredak u izgradnji podmornica opremljenih raketama.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nazočio je pokusnom lansiranju s vojne podmornice, a "balistička raketa izbačena je na površinu mora te odletjela u zrak, ostavljajući za sobom vatreni trag plamena", objavila je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

"Testiranje je potvrdilo kako je podvodna raketa lansirana iz strateške podmornice te da ona u potpunosti ispunjava najnovije vojne, znanstvene i tehničke uvjete", navela je KCNA.

Otkriveno zašto je Kim Jong-un ljut na Putina

Sjeverna Koreja je pod sankcijama koje joj zabranjuju razvoju ili pomoću balističke raketne tehnologije Ujedinjenih naroda.

Testiranje rakete osobno je, kaže režimska televizija, vodio Kim Jong Un koji ju je nazvao 'strateškim oružjem svjetske klase koje može izbrisati sve snage koje pokušaju narušiti suverenitet Sjeverne Koreje'.

Nije poznato kad je raketa testirana, kao niti je li testiranje bilo uspješno, ali su zato stigle nove fotografije nasmijanog Izvrsnog vođe. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene