Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomak s mrtve točke

Kerry: Rusija povlači postrojbe s granice s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija povlači svoje vojnike s granice s Ukrajinom, rekao je američki državni tajnik John Kerry koji je, međutim, osudio dolazak proruskih čečenskih boraca na istok Ukrajine.

"Postrojbe koje se bile na granici povlače se prema Moskvi, ne prema Kijevu", kazao je Kerry na američkoj javnoj televiziji PBC. S druge strane, "postoje dokazi prema kojima Rusi prelaze granicu, Čečeni osposobljeni u Rusiji prelaze granicu kako bi započeli sukob", optužio je Kerry.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv nove borbe Panika u Ukrajini, Zelenski otkazao putovanja: Tisuće ljudi u bijegu, Rusi nadiru kao nikad prije Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva

Američki državni tajnik o tome je telefonski razgovarao s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, priopćio je State Department.

Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika

Ukrajinski mediji potvrdili su ovog tjedna da su čečenski borci prisutni u Donjecku, uporištu separatista. Čečenski predsjednik Ramazan Kadirov opovrgao je u srijedu da je poslao vojnike u borbu na istok Ukrajine, ne isključujući mogućnost da su Čečeni ondje stigli samoinicijativno.

Bijela kuća obavijestila je o svojoj "zabrinutosti" zbog sofisticiranog oružja u rukama pobunjenika u Ukrajini, nakon smrti 12 ukrajinskih vojnika u helikopteru koji su srušili proruski separatisti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene