Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kavkaz: Europljani odustali od susreta na visokoj razini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europljani su zbog neslaganja s Rusijom odustali od namjere da planirane pregovore o Kavkazu u Ženevi organiziraju na najvišoj razini i odlučili su da će se održati na stručnoj razini, doznaje se u New Yorku po završetku sjednice ministara između EU-a i Rusije.

"Nadnevak je i dalje 15. listopada i, ako se i pomakne za nekoliko dana, zasad smo suglasni da to za početak ne bude na ministarskoj razini, već na razini ekperata", rekao je šef francuske diplomacije Bernard Kouchner.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uvijek sam postupao po zakonu' Kouchner odbacio sve optužbe o sukobu interesa Slika nije dostupna Poruka šefova diplomacija EU novom predsjedniku SAD-a

"Počinjemo malim koracima, a ne ministarskim skupom", potvrdio je pak finski ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Alexander Stubb.

"To se uglavnom podudara s onim što su predložili EU, OESS i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov", dodao je.

Čini se da je odluka donesena kako se ne bi isticale stalne nesuglasice s Rusijom.

"Očito je da se ne slažemo ni u svezi s priznanjem Južne Osetije i Abhazije, ali ni u svezi s, ipak složenim, tumačenjem ugovora", rekao je Kouchner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene