Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutno postupanje ili tradicija

VIDEO: Katalonci traže zabranu borbi bikova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stoljećima star zaštitni znak španjolske Katalonije, mogao bi otići u povijest.

Regionalni parlament raspravlja upravo o toj temi, nakon što je više od 180.000 građana peticijom zatražilo zabranu te okrutne zabave. Za desetke tisuća stanovnika Katalonije, borbe s bikovima nisu zabava, već okrutno postupanje prema nedužnim životinjama. 'To je zlostavljanje bikova. Zabrana je dobra stvar. Ja sam Katalonka i ne podržavam borbe s bikovima,' rekla je Eulalia Florencio, stanovnica Barcelone. 'Pokušavaju nam oduzeti običaj koji postoji cijeli moj život. Žele ga samo tako zabraniti. Ako ne žele gledati borbe, neka ne gledaju. Ovdje se nikoga ne prisiljava da ide na borbe s bikovima,' suprotnog je mišljenja Jose, također stanovnik Barcelone.
 
Ali poštiva se zakon koji kaže da se zbog 180.000 potpisa u peticiji za zabranu, o tome treba raspravljati u regionalnom parlamentu. I raspravlja se. Zaštitari životinja uvjereni su da će borbe s bikovima biti zabranjene. Ne samo u Kataloniji, već u cijeloj Španjolskoj. 'Siguran sam da ćemo to dočekati. Zajednice će jedna za drugom prihvaćati činjenicu da su borbe s bikovima barbarske i da za njih nema mjesta u modernom i etičkom društvu,' rekao je Alessandro Zara iz Udruge za zaštitu životinja. Istraživanja pokazuju da sve manje Španjolaca podržava ovaj okrutni način zabave. No, zakonom su je dosad zabranili samo Kanarski otoci.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Slika nije dostupna Novi zakon Kraj višestoljetne tradicije: Posljednja korida u Kataloniji

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene