Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžićev suradnik nije se očitovao o krivnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Vlade RS Gojko Kličković, optužen za ratne zločine, nije se danas pred sucem za prethodno saslušanje u Sudu BiH želio očitovati o krivnji pa je Sud u skladu sa zakonom izjavio da se optuženik očituje da nije kriv po svim točkama optužnice, priopćio je taj sud.

Po optužnici Kličković je 1991. kao zapovjednik kriznog stožera vojnom silom uspostavio tzv. srpsku općinu Bosansku Krupu kao područje u cijelosti naseljeno srpskim stanovništvom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka se protivi 'Šušak ne zaslužuje imati svoju ulicu' Slika nije dostupna Povezn s mafijom Berlusconijev suradnik Dell'Utri osuđen na 7 godina zatvora

Optužen je da je zajedno s drugim članovima Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) prognao muslimansko stanovništvo iz općine Bosanske Krupe. 

U optužnici se navodi da je naređivao, planirao, pripremao, pomagao i poticao ubojstva, deportacije, prisilna preseljenja i zatvaranje stanovništva na tome području.

Kličković, jedan od najbližih ratnih suradnika Radovana Karadžića, haaškog optuženika, koji je desetak godina u bijegu, bio je od 1996. do 1998. i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Kličković je bio pobjegao u Srbiju, ali su ga tamošnje vlasti
uhitile u Beogradu na temelju Interpolove tjeralice i u srpnju 2007. izručile Bosni i Hercegovini. Pretpostavlja se da je godinama bio povezan s mrežom ljudi koja je pomagala haaškim bjeguncima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene