Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet šokirao svijet

Karadžić: Rat u BiH vodili su Srbi protiv Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovan Karadžić, ili donedavni osebujni 'doktor Dabić', opet je uspio zabezeknuti međunarodnu zajednicu, ovaj put izjavom kako su Srbi u BiH vodili rat zapravo sami sa sobom.

'Rat u BiH bio je rat između Srba, pošto su muslimani iz BiH zapravo Srbi, koji su tijekom turske vladavine prešli na islam', rekao je u intervjuu za Al Jazeeru Karadžić, haški optuženik za ratne zločine na području BiH. 'To je bio rat koji nismo željeli. Nije nam bilo u interesu da budemo neprijatelji. Naši sukobi uvijek su tragični po sve narode u BiH i od koristi samo za treću stranu. Da su muslimani u BiH imali drugo vodstvo početkom devedesetih godina, rat se mogao izbjeći', smatra Karadžić.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Njegov intervju je objavljen u sklopu 45-minutne reportaže 'Tajni život Radovana Karadžića', koja je snimljena na lokacijama u BiH i Srbiji. osvrnuo se i na svoj pseudo-život kao doktora Dabića i rekao kako 'postoji izreka koja glasi, tko umire od straha, suočava se s višestrukom smrću, tako da je on živio i nije umro'. Dodao je kako njegov alter ego nije radio ništa što ne bi radio i on sam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene