Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam jedini odgovoran'

'Kapetan Kukavica' negira da je oklijevao sa slanjem SOS signala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan kruzera Costa Concordia, koji se nasukao i prevrnuo u Tirenskom moru, izjavio je sucima da je smjesta obavijestio vlasnike broda o nesreći i zanijekao da je odgađao proglašavanje uzbune i slanje signala za pomoć, doznaje se u subotu iz sudskih izvora.

Kapetana Francesca Schettina krivi se da je 13. siječnja izazvao nesreću u kojoj je živote izgubilo 11 ljudi. Nalazi se u kućnom pritvoru, optužen za više ubojstava, izazivanje brodoloma i napuštanje broda prije nego su putnici bili evakuirani.

Tužitelji tvrde da je kapetan usmjerio brod na samo 150 metara od obale otočića Giglio, manevar poznat kao 'pozdrav" kako bi se javio otočanima.

Schettino je priznao da se previše približio obali, ali negira da je jedini odgovoran za nesreću. Uporno tvrdi da je toj nesreći pridonijelo više čimbenika, kao i to da je direktora operacija Costa Cruises Roberta Ferrarinija u više navrata zvao da pošalje u pomoć tegljače i helikoptere.

Iz Costa Cruises tvrde da je Schettino oklijevao sa slanjem SOS signala i evakuacijom putnika te da je sjedištu kompanije slao lažne informacije. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivio smrt 32 osobe Kriv je! Bivši kapetan Costa Concordije pravomoćno osuđen na 16 godina zatvora Slika nije dostupna Najnovija snimka Infracrvena kamera pokazala: Pri evakuaciji s kruzera morali formirati ljudski lanac!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene