Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježni udar

Kaos se nastavlja: Snježna mećava zatrpala središnji dio SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnji dio Sjedinjenih Država, od Novog Meksika na jugozapadu do Minnesote na sjeveru, u četvrtak je zatrpao snijeg praćen mećavom, a meteorolozi najavljuju daljnje pogoršanje vremenskih prilika u petak i u subotu.

Nakon snježne oluje koja je u nedjelju zahvatila sjeveroistok zemlje, učinivši njujorške ulice neprohodnima, 'u iduća dva dana očekujemo dvostruki snježni udar u središte zemlje', upozorio je Bob Oravec, prognostičar u nacionalnoj meteorološkoj službi (NWS).

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

>> VIDEO: Loše vrijeme izazvalo lančani sudar dug nevjerojatnih 16 km

'Mjestimično će napadati do 45 cm snijega', rekao je, dodavši da, kada se steknu meteorloški uvjeti, na američkom Srednjem zapadu uzastopone snježne mećave nisu rijetkost.

Otežan promet zbog snijega i loša vidljivost uzrokovali su nesreće u kojima je sudjelovalo stotinjak automobila u Fargu, u Sjevernoj Dakoti, pišu tamošnji mediji. Spasilačke ekipe jedva su se probile do nekih vozila, a najmanje su dvije osobe primljene na bolničko liječenje.

Poput Sjeverne Dakote, glavne prometnice su zatvorene i u planinskim područjima Arizone, na jugozapadu zemlje, ali je zbog zakašnjelog donošenja te odluke oko 150 automobila ostalo blokirano u snijegu, zbog čega su morali intervenirati spasilačke ekipe, piše dnevnik Arizona Daily Sun.

Kaos na prometnicama

Iznenadna mećava uzrokovala je kaos na prometnicama Novog Meksika u četvrtak, u vrijeme kada su se mnogi vraćali kući uoči produženog vikenda za Novu godinu, budući da je Silvestrovo u Americi neradni dan.

Brojne prometnice zatvorene su i u državama Coloradu, Wyomingu, Montani i Nevadi, kao i pravac prema nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene