Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Patria

Kanadski sud pustio Waltera Wolfa. Jamčevina bila 1,2 mil. dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeće saslušanje u zahtjevanom postupku ekstradicije zakazao za 22. ožujka

Poduzetnik Walter Wolf, čije izručenje od kanadskih vlasti traži Slovenija zbog umiješanosti u aferu s finskom tvrtkom Patria, pušten je nakon saslušavanja iz pritvora uz jamčevinu od 1,2 milijuna kanadskih dolara.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

Takvu je odluku donio vrhovni sud kanadske provincije Britanska Kolumbija te sljedeće saslušanje u zahtjevanom postupku ekstradicije zakazao za 22. ožujka, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Wolfov odvjetnik tvrdi da mu se u Sloveniji ne bi pošteno sudilo

Walf je bio uhićen u Vancouveru 20. siječnja na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao sud u Ljubljani, a zbog njegova izbjegavanja sudskog postupka u Sloveniji. Wolf se prije dvije godine odazvao na nekoliko sudskih ročišta u procesu Patria, na kojemu je bio jedan od suoptuženih za primanje i posredovanje mita finske tvrtke Patria u poslu isporuke oklopnih vozila finske tvrtke slovenskoj vojsci, ali se kasnije nije odazivao sudskim pozivima. Uz državljanstvo Kanade, poduzetnik austrijsko-slovenskog podrijetla ima i državljanstva Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Prema navodima slovenskih medija, neizvjesno je hoće li zahtjev za izručenje Wolfa Sloveniji upućen kanadskom pravosuđu biti riješen do kolovoza, kada kazneni predmet Patria u Sloveniji pada u apsolutnu zastaru, budući da se Wolf energično protivi izručenju i tvrdi da u Sloveniji ne bi imao pošteno suđenje, a žalbene postupke može voditi sve do kanadskog vrhovnog suda.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene