Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Kanadi

Naoružan i opasan: Policija traga za ubojicom trojice njihovih kolega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri policajca su ubijena u kanadskom gradu Moncton, a dvojica ranjena dok su bili u potrazi za muškarcem s puškom i u kamuflažnoj odjeći, priopćila je kanadska policija.

Policija je rekla kako traga za Justinom Bourqueom (24) i pozvala stanovnike da ostanu u svojim kućama i zaključaju vrata.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

'Tri policajca su ubijena', rekao je glasnogovornik kanadske policije (RCMP) Paul Greene u priopćenju putem emaila. 'Dvojica policajaca su smještena u bolnicu s ozljedama za koje se vjeruje da nisu opasne po život. Strijelac je i dalje na slobodi.'

Moncton je grad od oko 70.000 stanovnika i smješten je u istočnoj kanadskoj pokrajini New Brunswick. Masovne pucnjave su relativno rijetke u Kanadi koja ima strože zakone o posjedovanju oružja nego Sjedinjene Države.

Dobio kaznu jer je šetao uz rub ceste

Lokalni mediji objavili su fotografiju muškarca u kamuflažnoj odjeći i s crnom vrpcom oko glave kako nosi pušku.

U intervjuu za CBC News Greene je rekao da su policajci ustrijeljeni rano navečer nakon što su reagirali na izvješća o muškarcu u kamuflažnoj odjeći koji nosi vatreno oružje.

Posljednje masovno ubojstvo kanadskih policajaca dogodilo se u Mayerthorpu u Alberti 2005. kada je naoružani muškarac ubio četiri pripadnika kanadske policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene