Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće znanstvenika

2116: Kako će izgledati život za 100 godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su u novom izvješću o životu u budućnosti prognozirali što nas čeka u 2116. godini.

Super neboderi, podvodni gradovi i 3D-tiskane kuće bit će stvarnost u roku sto godina, navodi se u novom izvješću o životu u budućnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolonizacija svemira Po prvi put isprintan objekt iz materijala od asteroida Slika nije dostupna DIRLJIVO ili BIZARNO ZABRINJAVAJUĆI TREND: U ponudi printanje modela nerođenog djeteta

Na izvješću čiju je izradu naručila tvrtka SmartThings radili su akademici i futurolozi koji sugeriraju da će u roku jednog stoljeća ljudi živjeti u podzemnim neboderima koji će imati i do 25 katova ispod zemlje.

Arhitekti, urbanisti i predavači na sveučilištu Westminster sugeriraju da će biti stvoreni i podvodni gradovi u 'mjehuriću' koji će dubine učiniti nastanjivima za ljude. Očekuju i da će privatni dronovi postati glavna prijevozna sredstva, kao i da će se koristiti futurističke sprave koje će omogućiti prijevoz čitavih domova diljem svijeta za vrijeme blagdana.

Doktorica Maggie Aderin-Pocock, koautorica izvješća, objasnila je da su naši današnji životi u odnosu na način života prije sto godina gotovo neprepoznatljivi. Internet je revolucionirao način na koji komuniciramo, učimo i kontroliramo naše živote.

Danas smo u mogućnosti pratiti, kontrolirati i osiguravati naš životni prostor pomoću pametnih telefona, što je prije samo deset godina bilo nezamislivo.

Tijekom idućeg stoljeća svjedočit ćemo dodatnim promjenama u načinu na koji živimo i komuniciramo s našim okruženjem.

U izvješću se navodi kako ćemo osim namještaja biti u mogućnosti printati replike kuća i drugih objekata.

3D printanje hrane, koje je već danas moguće, postat će pametnije, uz mogućnost preuzimanja i printanja jela nama omiljenih kuhara, koja će biti spremna za nekoliko minuta.

Kolonizirat ćemo, stoji u izvješću, Mars i Mjesec. Komercijalni letovi u svemir bit će redovita pojava.

'Smartphone revolucija već vodi prema revoluciji pametnih domova koji će povoljno djelovati na način na koji živimo. Naši domovi postaju pametniji i već sada mogu detektirati prisutnost ljudi, kućnih ljubimaca, dima, vlade, rasvjete. A to je samo početak', rekao je James Monighan, direktor tvrtke SmartThings za Veliku Britaniju, prenosi Independent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene