Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kadijević potvrdio dobivanje ruskog državljanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general JNA i zadnji ministar obrane u vladi bivše Jugoslavije Veljko Kadijević, koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine, potvrdio je ruskoj agenciji Ria Novosti da je dobio rusko državljanstvo.

'Veoma sam zahvalan Rusiji zbog toga, ovdje se osjećam potpuno sigurno', izjavio je umirovljeni general bivše JNA kojemu je novu putovnicu uručila ruska federalna migracijska služba. 

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Vladimir Putin potpisan dekret Rusija mami strane državljane da se bore protiv Ukrajine, Putin pripremio povlastice

'Jako volim ruski narod i nadasve rusku književnost', rekao je Kadijević.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa podignulo je optužnicu protiv Kadijevića 2003. zbog zločina počinjenih u Vukovaru 1991., a Hrvatska je njegovo uhićenje zatražila od ruskih vlasti u studenome 2007. 

>> Veljko Kadijević postao Rus, neće biti izručen Hrvatskoj

S novim statusom u Rusiji Kadijević ne će moći biti izručen Hrvatskoj jer ruski ustav ne dopušta izručenje ruskih državljana drugim zemljama.

Kadijević je državljanstvo dobio u kolovozu ukazom predsjednika Dmitrija Medvjedeva. Na temelju ruskih zakona Kadijević, koji je dobio status izbjeglice 2005., morao je živjeti tri godine u zemlji kako bi stekao pravo na državljanstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene