Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veljko Kadijević postao Rus, neće biti izručen Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veljko Kadijević, umirovljeni bivši general JNA, od 13. kolovoza ove godine postao je državljanin Rusije.

Ruska federalna mmigracijska služba prihvatila je Kadijevićev nalog za državljanstvo, pišu srbijanske Večernje novosti. Dodaju kako je predsjednik Rusije Dimitrij Medvedev potpisao dokument s kojim Kadijević, zajedno s 14 osoba, postaje državljanin Rusije. Tu je vijest potvrdio i sam umirovljeni general.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nacrt novog zakona Obećana zemlja mijenja pravila o dobivanju državljanstva: Ovo su novosti za gastarbajtere Mileva Simetić Saliji - 1 Nema državljanstvo Vapaj mlade majke: Mileva se bori za život - "Makar lijek da dobijem, da dobijem na vremenu dok čekam tu jetru, to državljanstvo"

Srbijanski mediji upozoravaju kako ruski Ustav ne dopušta da se ruski građani izručuju drugim zemljama, tako da hrvatska tjeralica za Kadijevićem, od trenutka kada je dobio rusko državljanstvo, nema apsolutno nikakvog značaja.

Status izbjeglice Kadijević je dobio 2005. godine, a po ruskom zakonu trebalo je proći još tri godine kako bi general mogao dobiti rusko državljanstvo.

Kadijević je bio  poslijednji mijnistar obrane bivše Jugoslavije u razdoblju od 1988. do 1992. godine.

Bio je na čelu JNA 1991. godine kada su vođene vojne operacije u Vukovaru i Dubrovniku, zbog čega je u Hrvatskoj protiv njega podignuta optužnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene