Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepotreban pad

Kacin: Janša zastrašivanjem izaziva pad potrošnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin tvrdi, za jedan ljubljanski list da vlada Janeza Janše svojom retorikom 'zastrašuje' građane, izazivajući tako nepotrebno smanjivanje potrošnje i posljedični pad BDP-a.

'Umjesto da se ljude ohrabruje i potiče da investiraju i troše, njima se prikazuje pakao, prijeti im se da će im biti sve lošije. Taj strah onda izaziva dodatan pad potražnje', rekao je Kacin u razgovoru za ljubljanski dnevni list. 'Kako uz smanjivanje javne potrošnje i BDP-a stvarati nova radna mjesta, to je nemoguće!', kazao je Kacin.

>> Janša: Slovenija može sama izići iz krize

Vrlo kritičan prema vladi premijera Janeza Janše, on tvrde da bi bilo najbolje da ona 'otiđe' jer namjerno izaziva političke napetosti i stvara psihologiju 'izvanrednog stanja', a svojim selektivnim mjerama štednje i novim porezima uništava 'srednju klasu' koja je svugdje u svijetu 'nositelj razvoja'.

'Naši ljudi nisu glupi i znaju da su reforme potrebne te da je mirovinsku reformu nužno provesti, ali su prijetnje nepotrebne i imaju suprotan učinak', rekao je Kacin. On ocjenjuje da se vlada desnog centra reformi prihvatila na krivi način, da štednjom i drugim selektivnim mjerama želi 'pokoriti' srednju klasu te visokim porezom od 20 posto na tisak želi utišati vladi nesklone medije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Robert Golob, Janez Janša NOVO POLITIČKO LICE? Dan odluke u Sloveniji: Objavljeni rezultati izlaznih anketa za parlamentarne izbore Slika nije dostupna GOLOB ILI JANŠA Tijesna bitka u Sloveniji: Može li poznati menadžer srušiti veterana slovenske politike?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene