Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pametna' vojska

Južna Koreja dobila novog ministra obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak imenovao je u za novog ministra obrane svog savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Vijest je to koju su objavili korejski mediji, u vrijeme rastućih napetosti nakon topničkog napada Sjeverne Koreje i održavanja zajedničke vojne vježbe s američkom vojskom. Novi ministar j, vojni časnik koji se zalaže za 'pametnu' vojsku sposobnu predvidjeti i brzo odgovoriti na nepredvidive poteze Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

>> Novi sukob dvaju Koreja mogao bi biti strašniji od Korejskog rata

On je na položaju zamijenio Kim Tae-younga koji je u četvrtak podnio ostavku zbog kritika na način na koji je Seoul odgovorio na sjevernokorejsko bombardiranje otoka u blizini sporne morske granice između dvije zemlje u Južnom moru.

Predsjednik je prihvatio njegovu ostavku 'kako bi se popravila atmosfera u vojsci i odgovorilo na seriju incidenata'. Mediji opisuju Leea kao časnika s iskustvom u vojnim operacijama, vrlo sklonog suradnji s vojnim snagama SAD-a, ključnog saveznika Južne Koreje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene