Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo zveckanje oružjem

Južna Koreja će prije travnja objaviti kada će održati zajedničke vojne vježbe sa SAD-om

Južnokorejska vojna vježba s američkim vojnicima (Foto: Arhiva/AFP)
Južnokorejska vojna vježba s američkim vojnicima (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Južna Koreja i Sjedinjene Države objavit će prije travnja kada će se održati planirane zajedničke vojne vježbe, objavio je u utorak ministar obrane Južne Koreje.

Upitan kada će dvije zemlje održati odgođene zajedničke vojne vježbe, Song Young-moo rekao je parlamentu da su on i njegov američki kolega Jim Mattis odlučili objaviti datum između završetka Zimskih paraolimpijskih igara 18. ožujka i početka travnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Demonstracija snage Propao dogovor, SAD šalje podmornicu s nuklearnim oružjem! Nakon 40 godina zaplovit će ovim morem Sjeverna Koreja, testiranje projektila (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) počeli vojne vježbe Sjeverna Koreja kaže da SAD i Južna Koreja ne žele mir jer ometaju mirovne napore

Sjedinjene Države i Južna Koreja dogovorile su ranije da će odgoditi zajedničke vojne vježbe dok ne završe Zimske olimpijske igre.

Južna Koreja i SAD obično održavaju zajedničke vojne vježbe u ožujku i travnju a u njima sudjeluje oko 17.000 američkih i više od 300.000 južnokorejskih vojnika.

Sjeverna Koreja osuđuje vježbe kao pripremu za napad na nju i znala je izvesti raketne probe ili odgovoriti na te vježbe na neki drugi agresivan način.

Nakon što su ove godine vježbe odgođene kako bi se osiguralo mirno održavanje Igara, Sjeverna Koreja složila se održati prve službene razgovore s južnim susjedom u više od dvije godine.

U tim razgovorima Pjongjang se složio poslati svoje sportaše i delegaciju na Zimske olimpijske igre u južnokorejski Pjongčang. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene