Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekoračio brzinu

Jurio 215 km/h: Švicarci mu zaplijenili auto i prodaju ga na dražbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarski zakoni strogi su prema onima koji ne poštuju postavljena ograničenja.

Policija je zaplijenila Mercedes Nijemca koji je proteklog tjedna na autocesti kod švicarskog grada Aaargau vozio 215 kilometara na sat, piše Spiegel. 

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine

59-godišnji vozač je uhićen i odveden na ispitivanje, a kasnije je pušten. Automobil neće tako lako vratiti. Naime, po švicarskim zakonima koji strogo kažnjavaju one koji krše prometna pravila kada je u pitanju brzina - njegov Mercedes će biti prodan na dražbi. Sud bi prije toga trebao ponuditi Nijemcu da otkupi svoj automobil.

Što vam je?! Bugarin jurio po A3 215 km/h, a Srbin vozio u suprotnom smjeru!

Na švicarskim autocestama dozvoljeno je voziti 120 kilometara na sat. Tolerira se prekoračenje od sedam kilometara na sat, a 59-godišnjak je vozio dodatnih 88 kilometara na sat iznad dopuštenog prekoračenja.

Vozila se oduzimaju onima koji brzinu prekorače za više od 80 kilometara na sat. Ako se vozači proglase krivima, suočeni su sa zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do četiri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene