Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za utaju poreza

Nakon odluke suda o izručenju: Američki tajkun i tvorac antivirusnog programa John McAfee pronađen mrtav u španjolskom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tajkun John McAfee pronađen je mrtav u španjolskom zatvoru nakon što je sud dopustio izručenje u postupku zbog optužbi za utaju poreza.

John McAfee, američki tajkun i tvorac antivirusnog programa, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljena obdukcija Otkriven uzrok smrti ruskog milijardera Slika nije dostupna U svom domu u Engleskoj Ruski oligarh Berezovski pronađen mrtav: 'Smrt smatramo nerazjašnjenom'

Samo nekoliko sati ranije, španjolski nacionalni sud pristao je izručiti 75-godišnjeg poduzetnika vlastima SAD-a. Španjolsko ministarstvo pravosuđa u priopćenju je istaknulo da "sve ukazuje" na to da si je McAfee oduzeo život.

Njegova je tvrtka objavila prvi komercijalni antivirusni softver i pomogla pokrenuti industriju vrijednu više milijardi dolara, piše BBC.

U listopadu 2020. uhićen je u Španjolskoj, a optužen da četiri godine nije podnosio porezne prijave, unatoč tome što je zarađivao milijune od savjetovanja, govora, kriptovaluta i prodaje prava na svoju životnu priču.

Američko ministarstvo pravosuđa reklo je da je McAfee navodno izbjegao poreznu obvezu tako što je njegov prihod uplaćivan na bankovne račune i račune za razmjenu kriptovaluta drugih osoba. Također je optužen za skrivanje imovine, uključujući jahtu i nekretnine, a koje je kupovao na imena drugih osoba.

Španjolsko ministarstvo pravosuđa priopćilo je da je medicinsko osoblje u zatvoru pokušalo reanimirati McAfeeja, ali nije uspjelo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene