Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjeveru Meksika

Jezivo otkriće na ulicama grada: Pronađeni raskomadani dijelovi tijela, a poruke daju naslutiti što leži u pozadini

Monterrey
Monterrey Foto: Getty Images
Ostaci raskomadanih tijela pronađeni su na sjeveru Meksika.

Osakaćeni ostaci desetak ljudskih tijela pronađeni su razbacani po Monterreyu, gradu na sjeveru Meksika, a poruke uz otkrivene ostatke daju naslutiti da su žrtve ubijene u sklopu čistke unutar bande.

Monterrey je industrijska i poslovna prijestolnica Meksika i sjedište mnogih velikih tvrtki, a ranije ove godine Tesla je najavila da će otvoriti veliku tvornicu automobila u gradu sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Qin Gang, kineski ministar vanjskih poslova Misterij nestalih dužnosnika Smijenjeni ministar imao je izvanbračnu aferu s poznatom TV voditeljicom: Iz Vlade izbjegavaju odgovoriti na pitanja

Do otkrića raskomadanih tijela na sedam odvojenih mjesta diljem Monterreya došlo je nakon pada razine nasilja posljednjih godina.

Početkom 2010-ih brojni narkokarteli borili su se za kontrolu nad gradom, a da bi zastrašili suparnike, vješali bi tijela na mostove ili ostavljali dijelove tijela pored simbola kojima su upozoravali neprijatelje. 

Poruke je potpisao Cartel del Noreste (Sjeveroistočni kartel), piše BBC, a policija je objavila kako kartel iz susjedne države Tamaulipas stoji iza bacanja tijela. Smatra se da je Sjeveroistočni kartel, sa sjedištem u Tamaulipasu, nastao iz zloglasnog narkokartela Zetas.

Pročitajte i ovo Zgrada tvrtke Hrvatska elektroprivreda HEP pod povećalom "U aferi Plin za cent provode se izvidi", potvrdila šefica DORH-a

Vođu Juana Gerarda Treviña Cháveza uhitile su meksičke sigurnosne snage u ožujku prošle godine i deportirale u Sjedinjene Države. Čini se da su se od tada suparničke bande pokušale infiltrirati u kartel koji je vodio.

Osim trgovine drogom, Sjeveroistočni kartel terorizira migrante u državama Nuevo Laredo i Tamaulipas. Otima migrante koji putuju kroz Meksiko u Sjedinjene Države i od njihovih obitelji traži tisuće dolara da ih pusti žive.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene