Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jesu li logori bili mjesta s kojih se trgovalo organima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji nestalih Srba s Kosova zatražili su od glavnog tajnika UN-a Ban Ki-Moona, pokretanje istrage o navodnoj trgovini organima na Kosovu.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine od UNMIK-a i Crvenog križa traži podatke o postojanju logora na području Kosova i Albanije. 

Pročitajte i ovo Bojan Jelaković - 1 UOČENE NEPRAVILNOSTI Pročelnik Zavoda za transplantaciju u KBC-u Zagreb: "To je očit pokušaj bacanja ljage na nešto u čemu je Hrvatska svjetski šampion" Slika nije dostupna Razbijen lanac trgovaca organima Nova uhićenja zbog ilegalne transplantacije

Tvrdnje da su oteti i nestali Srbi s Kosova bili žrtve trgovine organima iznijela je bivša glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u svojoj knjizi 'Lov: Ja i ratni zločinci'. 

- Očekujemo odgovor od Međunarodnog Crvenog križa da li je bilo logora, jer logori su mjesta gde bi eventualno takve klinike mogle postojati, odnosno da bi uvjeti za vršenje transplantacije organa mogli postojati, rekao je Bruno Vekarić iz Tužiteljstva za ratne zločine Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene