Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demilitarizacija Istočne Europe

OŠTRA PORUKA NATO-u "Europa si ne može priuštiti rat s Rusijom. Povucite vojsku s granice!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeremy Corbyn tvrdi da si Europa ali i svijet ne može priuštiti još jedan Hladni rat s Rusijom.

Vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn tvrdi da politika NATO-a i razmještanje sve više vojnih trupa u istočnoj Europi samo povećava tenzije te je predložio demilitarizaciju na granici s Rusijom.

"Moramo početi proces za demilitarizaciju granice između članica NATO-a i Rusije. Ne možemo si priuštiti novi Hladni rat", izjavio je Corbyn na BBC-ju.

Britanski zastupnik kazao je i da je skeptičan da je u okviru sadašnje situacije na međunarodnoj sceni moguće približavanje Zapada i Moskve.

"Donald Trump očito misli da može poboljšati i osnažiti odnose s Vladimirom Putinom i to zato je smatra da je jaki vođa. No, nije stvar o tome kakav je netko vođa, nego radimo li na zajedničkom suživotu i miru", pojasnio je Jeremy Corbyn.

Kao rješenje predložio je da Vijeće Europe i Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) budu ti koji će graditi nove odnose s Rusijom.

NATO razmješta oko 4000 novih vojnika po Istočnoj Europi, ponajviše u baltičkim zemljama, kako bi mogli brzo odgovoriti na eventualnu prijetnju iz Rusije. Također, oko 300.000 vojnika zemalja članica NATO saveza stavljeno je u stanje visoke pripravnosti zbog rastućih napetosti između Rusije i baltičkih država.
 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene