456980
456980
456980
456980
456980

OŠTRA PORUKA NATO-u "Europa si ne može priuštiti rat s Rusijom. Povucite vojsku s granice!"

  • , 14.11.2016., 22:22
  • Autor:
  • komentara

Jeremy Corbyn tvrdi da si Europa ali i svijet ne može priuštiti još jedan Hladni rat s Rusijom.

 
 
 
 
Jeremy Corbyn, Vladmir Putin (Foto: AFP)
Jeremy Corbyn, Vladmir Putin (Foto: AFP)

Vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn tvrdi da politika NATO-a i razmještanje sve više vojnih trupa u istočnoj Europi samo povećava tenzije te je predložio demilitarizaciju na granici s Rusijom.

"Moramo početi proces za demilitarizaciju granice između članica NATO-a i Rusije. Ne možemo si priuštiti novi Hladni rat", izjavio je Corbyn na BBC-ju.

Britanski zastupnik kazao je i da je skeptičan da je u okviru sadašnje situacije na međunarodnoj sceni moguće približavanje Zapada i Moskve.

"Donald Trump očito misli da može poboljšati i osnažiti odnose s Vladimirom Putinom i to zato je smatra da je jaki vođa. No, nije stvar o tome kakav je netko vođa, nego radimo li na zajedničkom suživotu i miru", pojasnio je Jeremy Corbyn.

Kao rješenje predložio je da Vijeće Europe i Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) budu ti koji će graditi nove odnose s Rusijom.

NATO razmješta oko 4000 novih vojnika po Istočnoj Europi, ponajviše u baltičkim zemljama, kako bi mogli brzo odgovoriti na eventualnu prijetnju iz Rusije. Također, oko 300.000 vojnika zemalja članica NATO saveza stavljeno je u stanje visoke pripravnosti zbog rastućih napetosti između Rusije i baltičkih država.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se