Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 2 godine

Javna grčka televizija ponovno radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oznaka ERT povijesne javne radio-televizije Grčke ponovno se u četvrtak pojavila na ekranima, točno dvije godine nakon što ju je prethodna vlada naglo zatvorila predbacujući joj loše upravljanje i nedostatak transparentnosti.

Bijela slova na plavoj pozadini pojavila su se u šest sati po lokalnom vremenu uz zvuke grčke himne. Informativna emisija otvorila je program s voditeljima koji su kazali kako su "dirnuti što su ponovno u programu", dvije godine nakon gašenja signala javnih tv i radio programa ERT-a, 11. lipnja 2013.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro nastavak emitiranja? Poništena odluka o zatvaranju grčke javne televizije Slika nije dostupna Nakon prosvjeda, štrajka i kritika Grčki premijer predlaže ograničeno emitiranje programa javne televizije

Voditelji su obećali da će ERT biti "televizija za Grke koju neće kontrolirati nijedna vlada".

Merkel, Hollande i Cipras dogovorili intenziviranje pregovora

ERT emitira iz povijesnog prostora na sjeveru Atene gdje su se smjestile ekipe NERIT-a, javne radio-televizije koja je naslijedila ERT godinu dana nakon zatvaranja i koju je osporavao dio nekadašnjih zaposlenika ERT-a.

Radikalna ljevica Siriza, čiji su članovi bojkotirali NERIT, angažirala se oko ponovnog otvaranja ERT-a, njegovih triju televizijskih kanala, radio kanala i orkestra.

Nedavni zakon koji je dozvolio ponovno pokretanje ERT-a predviđa ponovno zapošljavanje bivših radnika to žele. U lipnju 2013. bilo ih je 2600. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene