Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro nastavak emitiranja?

Poništena odluka o zatvaranju grčke javne televizije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši upravni sud u Grčkoj donio je odluku kojom 'privremeno' ukida odluku vlade o zatvaranju javne radiotelevizije ERT.

Grčko Državno vijeće, najviši upravni sud u zemlji, u ponedjeljak navečer "privremeno" je poništio odluku vlade o zatvaranju javne radiotelevizije ERT-a, a predsjednik vlade Antonis Samaras koalicijskim je partnerima u vladi ponovno predložio da ta kuća počne s radom pod nadzorom povjerenstva, što bi bilo prijelazno rješenje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Nakon žalbe sindikata ERT-a na odluku o gašenju radiotelevizijskog signala koju je vlada neočekivano donijela prošli utorak, Državno vijeće traži od nadležnih ministara da učine sve kako bi se osigurao ponovni "privremeni" rad javne televizije, rekao je pravosudni izvor.

>> Grčki premijer predlaže ograničeno emitiranje programa javne televizije

Grčki konzervativni premijer Antonis Samaras u ponedjeljak je ponovno predložio svojim dvama partnerima u koalicijskoj vladi da javna radiotelevizija ponovno počne s radom pod nadzorom povjerenstva iz triju stranaka na vlasti koje bi imalo zadaću da "zaposli jedan broj novinara koji će ponovno pokrenuti javnu radioteleviziju" dok se ne donese novi nacrt zakona o javnom audiovizualnom sektoru, doznaje se od istog izvora.

"Savjetnici iz inozemstva, BBC-ja i drugih europskih grupacija pomoći će u osnivanju te nove ustanove", istaknuo je taj izvor.

U ponedjeljak navečer još je trajao sastanak Samarasa i čelnika PASOK-a (socijalisti), Evangelosa Venizelosa i Dimara (demokratska ljevica), Fotisa Kuvelisa ne bi li pronašli rješenje i izašli iz slijepe ulice u koju ih je dovelo zatvaranje ERT-a.

Već sedmi dan zaredom traju prosvjedi protiv zatvaranja ERT-a isped zgrade televizije i na trgu Syntagmi, preko puta parlamenta, gdje je vođa oporbe Aleksis Cipras rekao da će ta odluka, donesena bez najave i dogovaranja s koalicijskim partnerima, biti "labuđi pjev" Samarasove vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene