Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavanje grčkog bankrota

Merkel, Hollande i Cipras dogovorili intenziviranje pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Njemačke i Francuske dogovorili su u srijedu s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom da se pregovori između Grčke i njezinih vjerovnika moraju intenzivirati kako bi se postigao dogovor i izbjegao grčki bankrot, ali konkretnog pomaka nije bilo.

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je nakon što su kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francois Hollande razmotrili stanje pregovora s Ciprasom na marginama summita EU-a i Latinske Amerike i Kariba u Bruxellesu da se sastanak održao u konstruktivnom ozračju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pritisak sa svih strana Hoće li Grčka zatvoriti vrata banaka građanima? Slika nije dostupna Izlaz iz pat-pozicije? EU je Grčku 2011. odvratio od referenduma, ne i ovaj put

"Jednoglasno je dogovoreno da se pregovore između grčke vlade i institucija (MMF, Europska komisija i Europska središnja banka) treba nastaviti velikim intenzitetom", rekao je.

Sastanak Merkel, Hollandea i Ciprasa doveden u pitanje

Pregovori još nisu urodili plodom jer Atena ne želi smanjiti mirovine i provesti nepopularne reforme tržišta rada kako bi dobila preostalu financijsku pomoć.

Nakon sastanka koji je trajao oko sat i 45 minuta, dužnosnik grčke vlade rekao je: "Troje čelnika dogovorilo je da će intenzivirati proces prevladavanja preostalih razlika kako bi se postigao pravodobni dogovor koji bi omogućio Grčkoj da povrati rast sa socijalnom kohezijom i održivim dugom."

Nijedna strana nije iznijela pojedinosti o sadržaju pregovora. To je bio peti susret troje čelnika u manje od dva tjedna, što je dokaz ozbiljnosti napora koji se ulažu ne bi li se spriječio grčki bankrot i izlazak iz eurozone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene