Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prosvjeda, štrajka i kritika

Grčki premijer predlaže ograničeno emitiranje programa javne televizije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer Antonis Samaras u petak je predložio da grčka javna radiotelevizija, čije je iznenadno gašenje prouzročilo bijes u Grčkoj i potaknulo brojne kritike diljem Europe, započne s ograničenim emitiranjem.

"Moglo bi se imenovati privremeno povjerenstvo uz veliku potporu političkih stranaka. Na taj bi se način mogao angažirati manji broj zaposlenika kako bi se odmah počelo s emitiranjem informativnog programa", stoji u Samarasovu priopćenju. Njegova je vlada u utorak iznenada prekinula emitiranje programa grčke radiotelevizije ERT.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

>> Više od 12.000 ljudi na ulicama zbog gašenja signala javne televizije

Predsjednik EU-a za radio i televizijski program, Jean-Paul Philippot doputovao je u Atenu, zatraživši u petak od grčke vlade da razmotri odluku o gašenju javne radio televizije ERT te da se ponovno uspostavi njezin signal.

Preostale dvije stranke koalicijske vlade, socijalistička Pasok i lijeva demokratska Dimar, otvoreno su izrazile neslaganje s odlukom o gašenju ERT-a, istaknuvši kako smatraju da je restrukturiranje potrebno, ali da ERT mora nastaviti emitiranje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene