458604
458604
458604
458604
458604

Zabavni park morao zatvoriti klizalište nakon lavine bijesnih reakcija

  • , 28.11.2016., 19:58
  • Autor:
  • komentara

Pet tisuća morskih organizama bilo je smrznuto u ledu klizališta zabavnog parka Space World u japanskom gradu Kitakyushuu.

 
 
 
 
 
Ribe u ledu japanskog klizališta (Foto: AFP)
Ribe u ledu japanskog klizališta (Foto: AFP)

Japanski zabavni park Space World odlučio je za nadolazeće blagdane predstaviti novu "atrakciju" - u ledu svojeg klizališta izložio je pet tisuća morskih organizama: riba, rakova, školjaka... No, nakon otvaranja suočili su se s poplavom bijesnih kritika na duštvenim mrežama pa je uprava parka odlučila zatvoriti klizalište.

Najavljujući ovaj opskuran potez kao "nešto što nikad niste vidjeli", uprava parka u gradu Kitakyushuu u ledu klizališta dugog oko 250 metara izložila je 25 različitih vrsta riba. Na snimci koja je objavljena na japanskoj televiziji NHK vide se ribe zamrznute u ledu klizališta tako da izgleda kao da plivaju. Neke su postavljene tako da čine riječ "Hello" ili pak strelicu.

Generalni direktor Space Worlda Toshimi Takeda kazao je kako su klizalište zatvorili nakon što su građani na društvenim mrežama osudili takav koncept i nazvali to zloupotrebljavanjem živih bića. Dodao je kako im je namjera bila da posjetitelji "imaju osjećaj oceana do klizalištu" te da se "iznimno kaju što su ovime potaknuli ​​tako neugodne reakcije", prenosi AP.

Iz uprave zabavnog parka najavili su da će za ribe nakon vađenja iz leda održati i "odgovarajuću vjersku službu", piše CNN.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se