Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nekoliko međunarodnih

Jakarta: Zbog erupcije vulkana otkazano 36 letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zračnoj luci Soekarno Hatta blizu Jakarte danas je otkazano 36 letova, među kojima i nekoliko međunarodnih, zbog opasnosti od erupcije indonezijskog vulkana Merapi, izvijestili su službeni izvori.

'Jedanaest zrakoplovnih tvrtki danas je otkazalo 36 letova iz Jakarte i za Jakartu', rekao je glasnogovornik međunarodne zračne luke Soekarno Hatta.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan u Indoneziji - 2 STRAVA NA INDONEZIJSKOM OTOKU Brojni poginuli i nestali u erupciji vulkana, u tijeku potraga: "Bilo je potpuno mračno i zastrašujuće" Slika nije dostupna EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA Ljudi u paničnom bijegu nakon erupcije vulkana u Indoneziji: Raste broj poginulih, ozlijeđene i dvije trudnice

Pretpostavlja se da će iste mjere biti na snazi i sutra. Među jedanaest tvrtki koje su otkazale svoje letove deset je međunarodnih: Singapore Airlines, AirAsia, Emirates, Malaysia Airlines, JAL, Turkish Airlines, Lufthansa, China Airlines, korean Air i Tiger Air te indonezijska tvrtka Mandala.

>> U posljednjoj erupciji Merapija poginule 54 osobe

'Sigurnost je važna i zbog toga su međunarodne tvrtke otkazale letove. No pepeo nije pao na Jakartu niti na područje zračne luke', rekao je Sudaryanto.

Najaktivniji vulkan u Indoneziji, Merapi, počeo je eruptirati 26. listopada i od tada je prouzročio smrt 128 osoba. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene