Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnesigurnija regija

FOTO Izvršen vojni udar: Grupa proglasila kraj režima na državnoj televiziji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Uspio je vojni udar u Nigeriji, rekli su vojnici na televiziji govoreći da su smijenili predsjednika Mohameda Bazouma s vlasti.

Vojnici u Nigeru kažu da su smijenili predsjednika Mohameda Bazouma s vlasti, nakon što su naoružane trupe ranije blokirale predsjedničku palaču u Niameyu, glavnom gradu jedne od najnestabilnijih država na svijetu.

Grupa vojnika pojavila se na nacionalnoj televiziji te zapadnoafričke zemlje kasno u srijedu, nekoliko sati nakon što je predsjednik priveden, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Napad na komunalne redare u Dubrovniku Zgrožen je VIDEO Dubrovački gradonačelnik objavio strašnu snimku napada na komunalne redare: "Ovakve stvari ne bi smjele proći nekažnjeno"

Čitajući izjavu, pukovnik Amadou Abdramane okružen s još devet časnika u uniformama, rekao je da su obrambene i sigurnosne snage odlučile ukinuti režim koji je poznat po sve goroj sigurnosnoj situaciji i lošem upravljanju.

Ilustracija Državni udar u Nigeru Foto: Afp

Rekao je da su granice zemlje zatvorene i da su sve institucije republike suspendirane te je najavio nacionalni policijski sat. Vojnici su upozorili i na bilo kakvu stranu intervenciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrtonosno ludilo Broj smaknuća u svijetu drastično raste: "U jednom danu pogubljen 81 zatvorenik"

Očigledni državni udar navodno je vodio šef regionalne političke i sigurnosne skupine.

Ranije se govorilo da su vojnici, uključujući pripadnike predsjedničke garde Bazouma, sudjelovali u pregovorima s predsjednikom. Tada je rečeno da se nalazi na sigurnom i da je dobro, iako je njegova lokacija tajna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene