Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostavljeni na cjedilu

Nakon nevremena žive osam dana bez struje i vode: "Gdje je civilna zaštita, zašto nam nitko ne govori koliko će ovo trajati?"

Službe pokušavaju sve sanirati, ali štete od nevremena u Sisačko-moslavačkoj županiji su velike. Dijelovi Kutine su bez struje i vode već danima, a više detalja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Svaka nova kiša stvara nove probleme u Sisačko-moslavačkoj županiji. Gojlo, mjesto kod Kutine, odsječeno je od civilizacije već 8 dana, a mještani žive bez struje i vode. Darinka iz Kutine kroz suze objašnjava reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović kako žive: "Ne znam, živci su mi skroz otišli. Nemam gdje skuhati, kupim gotove konzerve i to jedemo. Moram moliti susjedu da mi zagrije vodu da se možemo oprati."

Službe su došle u srijedu, a cesta je zakrčena drvećem pa se nije moglo do trgovine po kruh i mlijeko. "Povrće sam morala baciti, ostatak mi je kod kolegice u škrinji. Imamo paradajz i paprike pa to jedemo", kaže stanovnica Kutine Marija Đurković.

Pročitajte i ovo Oluja oštetila vojne helikoptere - 4 rade na popravku Posljedice nevremena: Oštećena dva vojna helikoptera

Susjedi, kao i ona, ljuti su što ih nije nitko obišao. "Gdje je civilna zaštita, gdje je informacija koliko će trajati ovi radovi, koliko dugo ćemo biti bez struje?", pita se Ivana.

Za to vrijeme nova je oluja u utorak opet uništila električne stupove. Na teren su izašli radnici HEP-a u popravak, a jedan od njih, Damir, kaže kako to nikad u životu nije vidio: "Ne mogu vjerovati. Vidim svojim očima, ali ne vjerujem."

Posla je previše, a radnici ne stižu sve, iako su danonoćno na terenu. "Jučer su me djeca čekala navečer u 22 sata, rekli su mi 'Tata, ajde dođi kući da te vidimo malo'", objašnjava Tomislav.

Pročitajte i ovo Oštećene škole u Slavoniji - 2 OGROMNE ŠTETE Upitan početak nastave u školama na istoku Hrvatske, evo što je o tome rekao ministar Fuchs

Krovovi su i dalje uništeni, neki pokriveni najlonom, poput onog kod Ane koja u utorak nije mogla oka sklopiti zbog oluje: "Nikako, nikako. Ja inače ne pijem alkohol, ali moraš popit tu i tamo rakiju", objasnila je.

Pročitajte i ovo Sanacija štete od nevremena u Slavoniji - 2 Ostali bez riječi U akciju pomaganja stradalima od nevremena uključili su se svi: "Evo ja se ježim. Dočekaju nas, plaču, pogotovo bakice"

Ni vinogradi nisu pošteđeni, a od uroda više nema ništa. "Taj grozd je 90 posto uništen, do berbe bude 100 posto uništen. U šoku smo strašno, muž ne želi uopće u vinograd", govori Marija i objašnjava kako od vinograda žive, a oluja ih je bacila na koljena.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene