Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 posto bolja od trenutne

Izum znanstvenika: Biste li jeli 'njihovu' super-pšenicu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski znanstvenici kažu kako su uspjeli napraviti novu vrstu pšenice, koja bi mogla povećati proizvodnju za 30 posto.

Nacionalni institut za poljoprivrednu botaniku s Cambridgea, spojio je spojio je soj prastarog pretka pšenice i moderni soj pšenice, kako bi dobili posve novu biljku. Preliminarni testovi pokazali su kako je nova pšenica veća i jača od one koju poljoprivrednici širom svijeta danas siju i kose, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

>> Svjetska banka predstavila alarmantne podatke!

Ipak, biti će potrebno najmanje pet godina dodatnih testiranja i odobrenja regulatornih tijela prije nego što će se taj soj pšenice moći sijati na oranicama poljoprivrednika.

Neki od poljoprivrednika, s druge strane, pozivaju na nove inicijative od strane prehrambene industrije, znanstvenika i britanske vlade. Vjeruju kako bi se regulatorni proces trebao ubrzati, kako bi se osigurala globalna zaliha hrane za nekoliko narednihi desetljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene