Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama pred sudom

VIDEO - Pred Haškim sudom uhićena Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se čekao početak presude Radovanu Karadžiću, pred Haškim sudom uhićena je Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte. Neposredno nakon što je dala intervju urednici i reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Petrović.

Dok se čekala jedna od najvažnijih presuda Haškog suda, pred zgradom je policija uhitila Florence Hartmann, bivšu glasnogovornicu Carle del Ponte. Naime, 2014. godine Tribunal je izdao nalog za njezino uhićenje zbog objave tajnih dokumenata, no Francuska je nije htjela predati. Nakon što je dala intervju reporterki Ivani Petrović došla je policija i uhitila Hartmann.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Ilustracija Likvidacije 1995. godine Zbog sudjelovanja u genocidu u istočnoj Bosni uhićeno više Srba iz BiH

Logoraši i majke iz Srebrenice u tom su se trenutku počeli naguravati i vikati: 'Pomozimo joj, pomozimo joj! Ona je naša!'

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. 

Suđenje je započelo 26. listopada 2009., a završne riječi održane su krajem rujna 2014.

Karadžić je na početku pokušavao sabotirati suđenje odbijanjem da se pojavi u sudnici, ali je popustio je pošto je sud imenovao obranu po službenoj dužnosti. Nakon toga se pojavio u sudnici gdje se branio sam. Tužitelji su izveli ukupno 337 svjedoka, a Karadžić gotovo 250 svjedoka.

Za iste zločine u tijeku je suđenje bivšem zapovjedniku vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene