Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka europskim židovima

Izraelski premijer pozvao na masovnu imigraciju: 'Preselite se u Izrael!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je u nedjelju europske židove da se nastane u Izraelu nakon napada u Kopenhagenu na glavnu sinagogu u kojem je poginula jedna osoba, pripadnik Židovske zajednice.

Obraćajući se europskim židovima, izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u priopćenju: 'Izrael je vaš dom. Spremni smo primiti masovnu imigraciju iz Europe. Svim židovima Europe kažem: Izrael vas čeka otvorenih ruku.'

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas"

'Ponovno je terorizam ekstremističkog islama udario na Europu. Ponovno je ubijen europski židov jer je židov, a taj tip napada ponovit će se', upozorio je premijer.

Netanyahu: Zapadnom Europom prolazi val islamizacije, antisemitizma i anticionizma

Netanyahu je kazao da će njegova vlada usvojiti plan kojim će ohrabriti židovske imigrante iz Francuske, Belgije i Ukrajine.

Danska policija kazala je da je u nedjelju ujutro u Kopenhagenu ubila počinitelja dvaju napada, jednog na skup o slobodi izričaja i drugog na glavnu sinagogu danske prijestolnice, pri čemu su ubijene dvije osobe, a pet ih je ranjeno.

Po Židovskoj zajednici, mladić ubijen ispred sinagoge bio je židov koji je nadzirao pristup dok se unutra održavala vjerska ceremonija.

Oba napada u Kopenhagenu mogla bi biti inspirirana napadima na Charlie Hebdo i trgovinu košer hrane u Parizu u siječnju. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene