Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni napadi

Izrael raketirao Gazu, ranjeno osam Palestinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski vojni zrakoplovi u nedjelju su raketirali ciljeve u Pojasu Gaze, ranivši osmero Palestinaca, izjavilo je palestinsko medicinsko osoblje.

Glasnogovornik izraelske vojske kazao je da su zračni udari bili odgovor na raketiranje Izraela iz enklave koju kontrolira Hamas i da su njihova meta bili dvije radionice u središtu i na sjeveru Pojasa Gaze u kojima se proizvodilo oružje i tunel za krijumčarenje oružja ispod granice s Egiptom. Napadi su se dogodili dan pošto je Hamas objavio da se s manjim naoružanim skupinama na tom području dogovorio o prekidu sporadičnog raketiranja Izraela, na koje Izraelci uglavnom uzvraćaju zračnim udarima.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sukob policije i prosvjednika u Tel Avivu - 2 Dan neovisnosti U sukobu izraelske policije i prosvjednika iz Eritreje ozlijeđeno više od 100 ljudi: "U strahu za život ispucavali su bojevo streljivo"

Vojni glasnogovornik je rekao da je raketa ispaljena iz Pojasa Gaze u subotu pala pokraj Sderota i da nije uzrokovala ljudske ni materijalne gubitke. Na granici Izraela i Pojasa Gaze uglavnom je mirno nakon dvadesetdvodnevnog izraelskog rata protiv Hamasa u siječnju, koji je trebao zaustaviti svakodnevna raketiranja s palestinskog teritorija. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene