Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok traju pregovori

Izrael na raketni napad odgovorio udarom iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski zrakoplov napao je ciljeve u Pojasu Gaze pod upravom Hamasa nakon što su palestinski militanti s tog područja ispalili raketu na Izrael, rekli su dužnosnici i svjedoci.

Taj prekogranični sukob prvi je otkako su se u četvrtak u Washingtonu susreli palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Benjamin Netanyahu kako bi ponovno pokrenuli mirovne pregovore te je i prvi podsjetnik na prepreke s kojima se suočavaju dva čelnika.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

>> 'Blokada je važna kako se Gaza ne bi pretvorila u skladište oružja'

Ranije u subotu su militanti iz Gaze ispalili raketu na južni Izrael a u napadu nije bilo ozlijeđenih, rekla je izraelska vojska.

Nekoliko sati kasnije izraelski zrakoplov ispalio je rakete na ciljeve u Gazi, rekli su dužnosnici Hamasovih službi sigurnosti i svjedoci, među ostalim i na krijumčarske tunele na granici s Egiptom. Najmanje su dvije osobe ranjene, rekli su djelatnici medicinskih službi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene