Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapadna obala

VIDEO Izraelski vojnici prerušeni u medicinsko osoblje upali u bolnicu na Zapadnoj obali: Eliminirali trojicu Palestinaca povezanih s terorističkim napadima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Izraelske snage (IDF) izvijestile su da je militantna grupa Hamasa koja se skrivala u bolinci u gradu Dženinu neutralizirana.

Izraelska vojska (IDF) priopćila je u utorak da su vojnici neutralizirali militante Hamasa koji su se skrivali u bolnici u gradu Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali i planirali neposredan napad.

Specijalci IDF-a obučeni kao civili i medicinsko osoblje ušli su u bolnicu Ibn Sima i ubili tri palestinska muškarca.

Dramatične snimke u kojima vojnici hodaju po bolnici obučeni u medicinsko osoblje objavio je izraelski ministar sigurnosti. Jedan od vojnika koristio je i invalidska kolica, dok je druga osoba nosila sjedalicu za bebe kako bi u njoj prokrijumčarila oružje. 

Vojska je identificirala jednog od muškaraca kao Mohameda Džalamneha (27) iz Dženina, za kojeg je rekla da je imao kontakte sa sjedištem Hamasa u inozemstvu i da je planirao "napad inspiriran masakrom 7. listopada".

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićena petorica Otkriveno tko je izrešetao i spalio šest osoba i ostavio ih da umru usred pustinje

Rečeno je da su druga dvojica bili militanti iz tog područja.

"Džalamneh je planirao izvesti teroristički napad u bliskoj budućnosti i koristio je bolnicu kao skrovište te je stoga neutraliziran", rekla je vojska.

Nije bilo trenutne palestinske potvrde identiteta muškaraca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napali Krim Ukrajina napala nekoliko ruskih regija, Rusi: "Uništili smo 21 bespilotnu letjelicu"

Vojska je odbila reći jesu li trojica ubijena, ali je radio Glas Palestine izvijestio da su trojica Palestinaca ubijena u bolnici.

Zapadna obala, među područjima gdje Palestinci traže državnost, doživjela je val nasilja od napada 7. listopada, okidača za rat u Gazi između Izraela i Hamasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene